My ICE Challenge

In december werd het al bekend gemaakt voor de hele wereld om te weten: Mobistar maakte toen zijn partnership bekend met Dixie Dansecoer en Sam Deltour voor hun toch naar Antarctica: AntarcticIce. Niet om een plezierreisje te maken, maar om een statement neer te zetten: ecologisch reizen over een afstand van ongeveer 6000 km. En ecologisch betekent dan ook: geen emissie van brandstof en niets achterlaten op het witte continent. De wind en de uitrusting zijn hun grootste vrienden. De koude (tot -50 graden Celcius) en de oneindigheid hun grootste vijanden.

Map Antarctica route

Map Antarctica route

Maar wat deze tocht zo speciaal maakt voor mij: er kan 1 (ja een, niet meer) persoon mee naar ginder tot op de Russische basis Novolazarevskya, inclusief enkele dagen volpension in de lokale tenten met een tussenstop tijdens de heen en terugreis in Kaapstad.

Maar uiteraard: Niets voor niets!

Elke Mobistar werknemer heeft een kans om mee te gaan. De kandidatenlijst bleef (gelukkig) beperkt tot een 30-tal personen. Om de shortlist te halen, dienen we onze kandidatuur te versterken met een project. Dit project dient te voldoen aan een heleboel voorwaarden en dient te vallen binnen een van de volgende thema’s:

 • Ecologie
 • Maatschappij

Of het nu gericht is op de buitenwereld of alle teammembers binnen Mobistar blijft een vrije keuze. Zolang het project maar een persoonlijke (constante) bijdrage vraagt en tegen eind augustus 2011 ook effectief meetbare resultaten oplevert. Als het daarna nog verder kan blijven draaien, maakt een project uiteraard nog veel aantrekkelijker voor de jury.

Mijn eerste idee stond blijkbaar achter de schermen al te wachten op implementatie binnen Mobistar, dus diende ik een nieuw project voor te stellen. Geen gemakkelijke opdracht. Eind vorige week speelde een beter uitgewerkt carpoolsysteem binnen Mobistar door mijn hoofd en liet ik al even een ballon op om te zien wat de ervaringen waren binnen mijn Twitter volgers. En uit de reacties blijkt het nog maar eens: carpool aanmoedigen is geen eenvoudige opdracht…

Vandaar nu mijn oproep: Zijn er knappe koppen die mijn gedachtengang een beetje willen sturen naar een eventueel nieuw project om mijn ICE Challenge vorm te geven? Of weet jij wél geslaagde carpoolacties die me kunnen helpen? Alle tips zijn welkom! De deadline is echter kort… Vrijdag geef ik mijn presentatie hierover. Dus morgenavond/-nacht dien ik mijn Prezi af te werken met een duidelijk en overtuigend project.

Wat ik jullie bied? Uiteraard de meest unieke blogposts, zelfs live van op de zuidpool! (die Russen hebben daar WiFi naar het schijnt!) Foto’s, video’s en vele woorden als OW, WAUW, WOEHOE en noem maar op om de charme van het continent te tonen. En eeuwige dankbaarheid uiteraard ook!

Be Sociable, Share!

Volg reacties op dit bericht aan de hand van de RSS 2.0 feed.

Reacties

 1. Op 12 Nov 2015 (11:02) zei Shakeel:

  Pas besoin de re9agir ? Of4 Je n en suis pas coicannvu ! lol 1./ Fin 2009. Donc sans moi. J’aurais accepte un debut juin a la rigeur Sans toi ? Et alors ? Crois tu vraiment que base va acce9le9rer le processus pour toi ? J en doute. 2./ Ils ont deja la 3G, aussi en HSDPA oui ce qui met tout le monde sur un pied d e9galite9 mais uniquement au niveau de la 3G, pas pour les tarifs pour utiliser la 3G, par exemple Ils vont adapter leurs tarifs ? oui, force9ment, ils n ont plus le choix ! lol Car il ne faut pas eatre sorti de Saint Cyr pour constater les diffe9rences de tarifs actuelles, c est meame assez flagrant. Mais adapter les tarifs e0 quel hauteur ? Je ne suis pas certain que Proximus et Mobistar adapte leurs tarifs e0 la hauteur de ceux de base, mais bon j attends de voir ! On ne sait jamais ^^Qu est ce qu ils ont e0 craindre ?Et bien faisons le bilan TOut le monde aura la 3G e0 la meame vitesse, fini l argument des vendeurs Base n a pas la 3G (pour ceux qui s en serve car rappelons tout de meame que tout le monde ne check pas ses mails sur son gsm ni ne surfe sur le net depuis son phone). Des tarifs beaucoup plus inte9ressants jusqu e0 preuve du contraire chez Base. Si vous voulez des comparatifs, on les fait quand vous voulez.A partir de le0, je ne vois pas pourquoi un client pre9fe9rerait payer plus cher chez Mobistar ou Proximus ce qu il aurait chez Base pour beaucoup moins cher. Mais bon, on a toujours le droit de vouloir de9penser de l argent le0 of9 il n y en a pas besoin

 2. Op 29 Apr 2016 (02:32) zei http://www.blrimages.net/:

  Danke, Piet, ich bin echt überrascht: Es gibt scheinbar doch noch Kleidung “Made in EU”! Mir kam es so vor, als ob alles nur noch aus China kommt!

 3. Op 05 Jun 2016 (10:30) zei car insurance quotes:

  Leire Escalada“Tierra desacostumbrada”, de Jhumpa Lahiri, un libro de relatos ambientados entre la India y Estados Unidos que narra historias universales. Lo tenéis editado en Salamandra.23/04/2012, 18:10

 4. Op 15 Jul 2016 (12:32) zei http://www.lasmangist.com/:

  I would love to see the Texas loaded with pumps and towed back to the ship yard for dry dock repairs. The hull could be rebuilt and coated with high tech paint to last another 100 years or longer.. These band-aids are just a waist of time and money. Maybe a complete fiberglass overlay would be an affordable option.

 5. Op 09 Aug 2016 (07:04) zei http://www./:

  i, too, am grateful for the non-telepathy. UGH. but you know? it is these days – these imperfect, crabby, tired days – that we remember best (and as being happy, 20 yrs from now). crazy!

XHTML: Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   

Bert Rijken.be

Vriesenhof 22 bus 7
3000 Leuven, Belgium
M.: +32 (0) 486 983 115
twitter profile
facebook profile
Netlog Profile
LinkedIn profile
Plaxo profile
BRB - Bert Rijken Blogt
Delicious profile
PDF version CV
Online CV in Prezi
<>div>