Een nieuwe thuis

Sinds vrijdag herbergt mijn appartement een vijftiental 22 nieuwe inwoners.

Een collega kon geen plaats meer bieden aan aan een 1 meter breed aquarium, bevolkt door een vijftiental vissen. Om hen van een dood te redden (maar eigenlijk vooral ook omdat Ine en ik dat heel leuk en gezellig vinden) staat er nu in mijn appartement een groot aquarium.

Omdat een lege aquarium niet zo mooi is en bovendien meer onderhoud verwacht dan eentje met een goed ecosysteem, lieten we bij De Siervis in Leuven het water meten,  zorgden we voor een nieuwe filter en natuurlijk zand, kiezel en plantjes om het geheel wat kleur en aantrekkelijkheid te geven. Meteen het startschot om de vissen uit hun tijdelijke omgeving (een piepschuimbak met plastiek) te halen en over  te plaatsen in hun nieuwe, kant en klare aquarium.

De huidige bevolking bestaat uit een goede tien Guppies en vier neonvisjes. Een nieuwe lamp en de achtergrond zetten de vissen wat meer in het licht en verbergen de muur achter het aquarium. En het resultaat mag er duidelijk wezen.

Binnenkort volgt er wat uitbreiding op vlak van vissensoorten, maar daarover doen we  nog even wat opzoekwerk en denken we eerst goed na wat er ons leuke visjes uitzien. Het zal in elk geval een gevarieerd ecosysteem worden waarin alle vissen samen zorgen voor een evenwichtig aquarium.

Wordt zeker vervolgd!

Be Sociable, Share!

Volg reacties op dit bericht aan de hand van de RSS 2.0 feed.

XHTML: Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   

Bert Rijken.be

Vriesenhof 22 bus 7
3000 Leuven, Belgium
M.: +32 (0) 486 983 115
twitter profile
facebook profile
Netlog Profile
LinkedIn profile
Plaxo profile
BRB - Bert Rijken Blogt
Delicious profile
PDF version CV
Online CV in Prezi
<>div>