Wie bezorgt mij een paperless life?

Je ziet het steeds vaker: inspanningen van bedrijven om ‘paperless’ te werken.

- In kantoorruimten stimuleren werkgevers het papierloze werk door flexdesking
- De digitalede NMBS laat je tickets kopen via je eID en vermindert dus het papierverbruik bij die enkelingen die er al gebruik van maken
- Facturen voor telecom, gas en elektriciteit, … komen automatisch in mijn online bankierportaal en betaal ik dus ook op de passende manier
- Zelfs kranten, de papierverbruikers van elke dag, zoeken digitale kanalen op om hun nieuws tot in de huiskamer te brengen via het web, maar meer nog als vervanger op tablets zoals de iPad
- Boeken krijgen een digitale evenknie

En er zullen nog wel een duizendtal andere voorbeelden zijn waarmee de papierberg en vooral het kappen van bomen een serieuze indijking krijgt.

Maar wat nu met dat wekelijkse briefje dat ik meekrijg in de winkel? Of dat hele stuk papier voor die ene fles melk die ik vergeten was?

Ik heb al heel lang een klantenkaart in de Colruyt. Handig voor kortingen. Leuk voor de Colruyt om informatie te verzamelen over mijn koopgedrag. Maar waarom maken ze van deze kaart niet eenvoudigweg gebruik om mij een digitale versie te bezorgen van de aankopen die ik net deed? Die papieren versie is voor mij helemaal geen vereiste.

Mijn smartphone opent met plezier een pdfje dat ze via sms (met een link) of mail in bijlage doorsturen. Hey, zelfs een app mag voor mijn part! Mijn kaart koppelen aan die applicatie en hopla, ik heb alles bij de hand. Snel en papierloos. En als extra hou ik thuis heel gemakkelijk bij welke aankopen ik deed per week. Dat papiertje verlies ik toch maar steeds. Die digitale versie wil ik indien nodig wel even ophalen in hun portaal.

En als ze dan ook hun DATS24 eraan koppelen, mijn Dreamland lijst ernaast hangt, de Spar voor dezelfde mogelijkheid kiest en alle andere filialen en onderdelen van Colruyt meedoen, ben ik een papierarmer en gelukkig mens. En ik winkel veel liever bij hen dan bij een andere supermarkt.

Het is maar een idee, maar dankuwel bij voorbaat Colruyt. U mag een voorbeeld zijn voor alle papierverslindenders in deze wereld, hoe klein of groot ze ook zijn.

Be Sociable, Share!

Volg reacties op dit bericht aan de hand van de RSS 2.0 feed.

Reacties

 1. Op 12 Nov 2015 (10:37) zei Eric:

  Hello Bert. I met you yesterday and your lolvey lolvey wife in the restaurant with my friend Marla in her beautiful hat which you noticed. It was wonderful to meet and chat with you both about some many things. I watched Angel and Big Joe yesterday, enjoyed it very much. Nice meditations, beautiful stuff. I hope we can communicate some more, I really do!! To that end I leave my email of . I live in Forestville nearby Graton and would very much welcome a visit sometime! Write!

 2. Op 29 Apr 2016 (03:33) zei http://www.blrimages.net/:

  Bag O' Douche deserves 3 citations – 1. Buying/driving/being seen anywhere near a Gag-lardo2. Painting/coloring/tattooing the above mentioned Gag-lardo3. Breaking the Guinness world record for ultimate douchiness

 3. Op 16 May 2016 (03:06) zei car insurance quotes:

  It’s great to find someone so on the ball

 4. Op 04 Jun 2016 (19:29) zei car insurance:

  Y pensar que a principios de temporada parecía no estimarlo del todo xD Es que Kimi se hace querer y notar, todo equipo que se precie sabe la valiosa adquisición que es Iceman.Como curiosidad, me dio gracia el comunicado de Kimi a su ingeniero cuando este le pidió que sacara lo máximo del coche y el le dijo: Pues dadme mas potencia, dadme mas potencia! xD

 5. Op 05 Jun 2016 (07:01) zei auto insurance:

  Proofread : Before submitting read make sure you “proofread” it. That is, read it twice and check whether you made it correctly without any accidental

 6. Op 20 Jul 2016 (16:06) zei http://onlinequotes.myfreeip.me/sitemap.xml:

  Dawn, you really have to be careful with your shoot from the hip responses. I believe you are very young and spontaneous as well as naive, which is a beautiful thing. But please read ALL the posts prior to yours so when you do make a comment, you will have ALL of the info. I am glad you love maggots; to each his own

XHTML: Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   

Bert Rijken.be

Vriesenhof 22 bus 7
3000 Leuven, Belgium
M.: +32 (0) 486 983 115
twitter profile
facebook profile
Netlog Profile
LinkedIn profile
Plaxo profile
BRB - Bert Rijken Blogt
Delicious profile
PDF version CV
Online CV in Prezi
<>div>