Zin om samen te …

Zin om samen te ...

Zin om samen te ...

… koken mensen, koken! Niet de hoeken van de kamer tonen of weet ik wat nog allemaal. Gewoon. Koken.

Daar ging het tijdens de teambuilding van gisteren om: samen koken. (of dat was toch de rode draad doorheen de (na)middag.

Plaats en uur van de afspraak? 9u30 aan het Engels Plein in Leuven. Super goed nieuws dus, aangezien ik die dag net twee weken vakantie afsloot en toch nog kon uitslapen. Na een korte rondleiding van een half uur op een van onze sites in de buurt, werden we verwacht op de Vitalis voor een (na)middagje Koken Aan de Kaai(ik heb jullie de blogtitel KAK maar bespaard)

Een kort verdeelspelletje met houten lepels mengde onze ITNO dienst helemaal door elkaar. ADSL, Mobiel, inlife, prelife, … Een mix van alles was het resultaat, ingedeeld in 4 verschillende groepen. En ook de opdracht werd een mix. Aan elk kookeiland stonden de nodige ingrediënten klaar voor enkele eenvoudige recepten.

Draaien maar

Snijden, fijnhakken, mengen, roeren, mixen, stoven, … De voorbereidende werken, onder het goedkeurende oog van Frank, worden mooi verdeeld en de rode wijn loopt vlotjes binnen na het welkomstdrankje in de vorm van schuimwijn. Eens alle ingrediënten een geheel beginnen te vormen, kan het frituren beginnen. Met twee lepels en vijf minuten oefening leren we beignets maken die na enkele minuten in het vet drie aan drie op bordjes terechtkomen en hun weg snel vinden naar de vele hongerige magen. Ondertussen proeven wij de creaties van collega’s, leren we onze (soms minder bekende of zelfs nooit geziene) collega’s kennen en vliegt de middag voorbij.

Into the wild

Eens het eten op is, verzwakt ook de aandacht voor het schip en zijn kookeilanden. Zelfs het dek kan slechts enkelen bekoren en na een half uurtje koude, laten we ook het drijvende terras achter ons en zoeken een warmere plek op: een café in het centrum van de stad. De Oude Markt it is! Nog wat keuvelen met de collega’s van mijn dienst en een frisse pint voor de neus zorgen ervoor dat de dag zeer geslaagd wordt afgesloten.

Koken aan de Kaai is een zeer geslaagd concept om in een groep van plus minus 40 personen met veel fun en plezier op een eenvoudige manier samen te (leren?) koken. Zet je dus niet voor de TV om naar een of ander onnozel kookprogramma te kijken, maar steek in groep de handen uit de mouwen en laat zien dat er een kok in je schuilt!

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at http://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.search&lang=en-us&format=feed-rss_200&api_key=dc16aff48a2bcd61f1eedabe69f31096&user_id=18556142@N02&tags=teamevent2010. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

Be Sociable, Share!

Volg reacties op dit bericht aan de hand van de RSS 2.0 feed.

XHTML: Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   

Bert Rijken.be

Vriesenhof 22 bus 7
3000 Leuven, Belgium
M.: +32 (0) 486 983 115
twitter profile
facebook profile
Netlog Profile
LinkedIn profile
Plaxo profile
BRB - Bert Rijken Blogt
Delicious profile
PDF version CV
Online CV in Prezi
<>div>