Vandaag verjaar ik een beetje

En ik word de volledige 2 jaar oud. Of toch mijn twitter account. (geschenkjes, traktaties en andere zijn altijd welkom!)
Zelf had ik er helemaal niet aan gedacht. Gelukkig deed @nl_twop_1000 dat wel in mijn plaats. (hier trouwens ook te vinden: http://www.twopcharts.com/anniversaries.php?source=nl)

2 jaar twitter

2 jaar twitter

Een kleine terugblik wat die twee jaar nu effectief betekenen voor mijn leven:

Ben ik daar beter van geworden?
Niet bepaald. Ik werd volgens sommigen wat asocialer als ik weeral mijn twitter stream controleerde. Eerder wat slechter dan misschien, als je het zo bekijkt. Maar dat is natuurlijk allemaal relatief. Want van de andere kant legde ik meer contacten met online mensen.

Werd ik opeens super rijk door te twitteren?
Die zal duidelijk zijn. Neen. Maar ik moet zeggen, af en toe kon ik wel eens een extra centje bijverdienen met het een en ander. Dankzij mensen op twitter. Laten we het rijker noemen, tussen hele dikke haakjes weliswaar, en het klopt.

Werd ik er slimmer van?
Dat niet meteen, maar ik leerde wel enorm veel bij dankzij het goede crowdsourcen. Twitter is toch wel dé bron van leuke informatie, nuttige weetjes en gewoon het nieuws als eerste weten. Altijd tof dus.

Verloor ik er vrienden door?
Integendeel. Ik leerde mensen uit de buurt kennen. (een groot voordeel van twitter en zeker de op locatie gebaseerde updates bieden de mogelijkheid mensen van vlakbij te leren kennen of zelfs ontmoeten) De verschillende meetings of gezellige onderonsjes vulden de avonden met plezier en leverden een aantal zeer goede kennissen op.

Veranderde mijn leven significant sinds ik op twitter zit?
Significant veranderde het niet, maar het is wel anders geworden. Een constante verbinding met de wereld heeft zo zijn voordelen. Nieuws is (regelmatig) geen nieuws meer als je de krant leest of naar het journaal kijkt. Ik kreeg zelfs een aantal sollicitatiegesprekken dankzij twitter. (waarvoor dank @Tjakkahhh & @destruise… en eventueel anderen die ik vergat!) Het heeft dus zeker een aantal extra paden geopend, wat toch een merkbare verandering te noemen is.

Deed ik ooit verkeerde zaken op twitter?
Echt verkeerde zaken? Neen. Bij mijn vorige baas werd ik wel ooit op het matje geroepen omdat mijn Friendfeed (ooit een concurrent van twitter) de profielinfo van twitter had overgenomen op een moment dat ik zonder job zat. Toen ik een job had, werd daar mijn profiel niet bijgewerkt. Een “Looking for a job” tekst die je baas onder ogen krijgt, is uiteraard niet meteen ideaal. Voor de rest probeer ik toch steeds op te letten wat ik wel of niet post. Ik heb nog geen kakske gedaan op twitter en de intieme momenten blijven dat ook. Wie ooit aanstoot neemt aan een van mijn updates, let me know.

Waarom doe ik het dan?
Gewoon. Omdat het leuk is. Net als sommige mensen bierkaartjes verzamelen, gaan voetballen, elke film die er bestaat willen zien, mensen elke dag hun tanden poetsen, foto’s maken van alles wat ze doen, … zo twitter ik met enorm veel plezier. Als je me erover vraagt als leek, zal ik zelfs proberen mijn passie op je over te brengen.

Blijf ik het verder doen?
Voorlopig zal ik twitter zeker niet verlaten. Er zal in de toekomst hoogst waarschijnlijk weer iets nieuws uitkomen, waardoor twitter verdwijnt in een of ander archief. Dan stappen we weer een nieuwe trein op, richting andere horizonten. De vernieuwing tegemoet.

Ben je ook jarig op twitter? (100 dagen, 3 jaar,…) Wil je graag mijn adres weten om een geschenk op te sturen? Of wil je wel eens wat vragen over mij en twitter? Nú is het moment! Vragen maar bij de reacties!

Be Sociable, Share!

Volg reacties op dit bericht aan de hand van de RSS 2.0 feed.

Reacties

 1. Op 12 Aug 2010 (18:31) zei bertrijken (Bert Rijken):

  Twitter Comment


  Vandaag verjaar ik een beetje (blog) [link to post]

  Posted using Chat Catcher

 2. Op 12 Nov 2015 (10:56) zei Harish:

  I am very glad to see this topic arise. My brother died 3 years ago from a heroin overdose. He was given pain medication for a work related injury and when his health care provider discontinued the medication, he turned to street drugs for pain relief. I think the balanced approach to drug control would be beneficial. Does anyone know if there are going to be any efforts in America to adopt any of these strategies?

 3. Op 13 May 2016 (02:52) zei http://www.sgtotalmassage.com/:

  Ugh… I don't have any opinion about the animals but can totally related to the utter exhaustion you are experiencing. I will say this – your writing is so raw, authentic and real – seems to me like you've got a book in you!!You are in my thoughts.

 4. Op 06 Jul 2016 (22:39) zei http://www.automaticleadtoolsreview.us/:

  There are certainly loads of particulars like that to take into consideration. That is a great point to convey up. I supply the thoughts above as normal inspiration however clearly there are questions like the one you deliver up where crucial factor will be working in sincere good faith. I don?t know if finest practices have emerged around things like that, however I’m positive that your job is clearly recognized as a fair game. Each boys and girls really feel the affect of only a moment’s pleasure, for the remainder of their lives.

XHTML: Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   

Bert Rijken.be

Vriesenhof 22 bus 7
3000 Leuven, Belgium
M.: +32 (0) 486 983 115
twitter profile
facebook profile
Netlog Profile
LinkedIn profile
Plaxo profile
BRB - Bert Rijken Blogt
Delicious profile
PDF version CV
Online CV in Prezi
<>div>