Exit: night

9 jaar geleden. Mijn eerste jaren van vrijheid, onafhankelijkheid en nieuwe mensen ontmoeten in het hoger onderwijs. Een aantal van die mensen werden mijn vaste maten voor café, pool, cinema en gewoon plezante dagen die we soms wel wat weinig op de banken van de universiteit doorbrachten en te vaak op barkrukken.

In die vriendengroep bouwden we het idee uit om een club op te starten. Als gemeenschappelijke deler stond het drankje Palm centraal. In korte tijd ontstond Palmeritus. Na drie jaar verloren we mekaar een beetje uit het oog. De ene stopte met studeren en zocht een job, de andere studeerde af en ging werken en ikzelf zocht nog een extra opleiding om mijn tanden in te zetten.

Enkele weken geleden berichtte Facebook dat ik terug contact diende op te nemen met oude vrienden. Een van hen? Peter Timmermans, een van de voormalige leden van Palmeritus. Zijn bijnaam sinds jaar en dag: SandmanPalm, met daarin meteen zijn liefde voor zowel het drankje als de groep Metallica.

Meteen kwam toen het idee in me op om nog eens af te spreken met die groep van kameraden. Om nog eens herinneringen aan vroeger op te rakelen. En dit uiteraard bij een lekker Palmke.

Vandaag bleek echter, dat mijn idee te laat kwam… Deze middag stuurde Jeroen, een van de andere voormalige leden van Palmeritus me het nieuws door, dat Peter dit weekend het leven liet tijdens een auto-ongeluk in Maasmechelen… 29 jaar jong, net twee maanden de nieuwe zaakvoerder van Eurodata, het door zijn vader opgerichte bedrijf.

Ter nagedachtenis aan hem, want dit nummer blijft voor mij altijd beeld staan voor hem:

Rust in vrede maat…

Be Sociable, Share!

Volg reacties op dit bericht aan de hand van de RSS 2.0 feed.

Reacties

 1. Op 08 Dec 2009 (00:00) zei Andreas Gijbels:

  Was inderdaad behoorlijk aangrijpend toen het nieuws me zaterdag ter oren kwam…http://www.hbvl​.be/limburg/maa​smechelen/29-ja​rige-man-komt-o​m-in-verkeerson​geval-in-maasme​chelen.aspx

 2. Op 08 Dec 2009 (01:16) zei Andreas Gijbels:

  Was inderdaad behoorlijk aangrijpend toen het nieuws me zaterdag ter oren kwam…http://www.hbvl.be/limburg/maasmechelen/29-jarige-man-komt-om-in-verkeersongeval-in-maasmechelen.aspx

 3. Op 08 Dec 2009 (10:03) zei Marcel Boreas:

  Bij deze mijn oprechte deelneming…

 4. Op 08 Dec 2009 (10:49) zei Hanne Leus:

  Veel sterkte

 5. Op 09 Dec 2009 (18:42) zei Geert Vliegen:

  Morgenavond om 18u30 is zen gebedswake… Ik en Kris gaan naar daar.

 6. Op 11 Dec 2009 (22:06) zei Bert Rijken:

  Dankzij de muziek van Metallica en Within Temptation was het een afscheid, Peter waardig. Palmeritus leden, we spreken in de (nabije) toekomst nog eens af om ene ter nagedachtenis aan Peter te drinken.

XHTML: Je mag deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   

Bert Rijken.be

Vriesenhof 22 bus 7
3000 Leuven, Belgium
M.: +32 (0) 486 983 115
twitter profile
facebook profile
Netlog Profile
LinkedIn profile
Plaxo profile
BRB - Bert Rijken Blogt
Delicious profile
PDF version CV
Online CV in Prezi
<>div>